Jurist FALUN

Vi är din jurist i Falun

Oak Juristbyrå är din hängivna jurist i Falun. Behöver du en familjejurist eller affärsjurist? Kontakta oss idag via formuläret så får du svar av oss inom ett dygn på vardagar. Anmälan är inte bindande.


    Så får du kontakt med en duktig jurist i Falun

    1. Fyll i formuläret. Du behöver bara ange namn, kontakinfo och berätta i korta ordalag vad ärendet handlar om.
    2. Vi kontaktar dig inom ett dygn på vardagar. Då får du reda på hur vi kan hjälpa dig och vad tjänsten kommer att kosta.
    3. Du bestämmer dig för om du vill gå vidare med oss eller inte.

    Advokatbyråer och juristbyråer i Falun – lista

    Här nedan ser du några av de främsta advokaterna och juristerna som erbjuder sina tjänster i Falun:

    Inriktning: Affärsjurist & familjejurist

    Adress: Vi arbetar både fysiskt och digitalt över hela Sverige, även i Falun. Kontakta oss för att boka möte idag.

    Inriktning: Affärsjurist

    Adress:

    Slaggatan 13

    791 71 Falun

    Inriktning: Advokatbyrå med bred kompetens, fullservicebyrå

    Adress:

    Engelbrektsgatan 34

    791 60 Falun

    Inriktning: Advokatfirma med brett serviceutbud, full service

    Adress:

    Trotzgatan 22

    791 71 Falun

    Inriktning: Advokatbyrå med brett serviceutbud, fullservicebyrå

    Adress:

    Svärdsjögatan 8

    791 30 Falun

    Inriktning: Advokater med bred kompetens, fullservice

    Adress:

    Stadshusgränd 3

    791 71 Falun

    Inriktning: Familjejurist, nationell juristkedja

    Adress:

    Engelbrektsgatan 25

    791 60 Falun

    Utöver de advokatbyråer och juristbyråer som vi listar ovan kan det finnas specialiserade advokater inom särskild nisch samt jurister som har juridisk rådgivning och andra tjänster online. Använd formuläret här på sidan så hjälper vi dig att få kontakt med en juristfirma som matchar dina behov.

    Behöver du anlita en familjejurist, jurist med bred kompetens eller specialiserad advokat i Falun?

    Valet mellan en familjejurist, generalist och specialiserad advokat är inte alltid lätt.

    För många ärenden är det en familjejurist som behövs. De kan till exempel bistå med äktenskapsförord inför giftermål eller under pågående äktenskap. En familjeadvokat kan reda ut saker och ting i samband med skilsmässa (äktenskapsskillnad), exempelvis ansöka om bodelningsförrättare eller bistå själv i er bodelning. Likaså är de bra på juridiska frågor i samband med bortgång, som exempelvis arv, testamente och bouppteckning. Ifall ni behöver ansöka om en boutredningsman för att företräda dödsboet kan en familjejurist hjälpa till.

    För juridiska frågor kring företagande, affärer och bolagsrätt kommer en affärsjurist till nytta. Hjälp med avtal så som aktieägaravtal, samarbetsavtal och kompanjonsavtal är sådant som en företagsjurist är bra på. En bolagsjurist hjälper också till med generationsskifte i familjeföretag, due diligence och andra tjänster i samband med en företagsöverlåtelse samt frågor i samband med bolagsbildning, omstrukturering, konkurrensrätt med mera.

    Tre saker att tänka på när du anlitar en advokat i Falun

    • Kan du få ersättning för advokatkostnader från ditt försäkringsbolag i Falun? Vissa försäkringar täcker juridisk rådgivning och juristkostnader, exempelvis i samband med tvist. Hör med ditt försäkringsbolag vad som gäller!
    • En specialist är ofta ett bra val om ditt ärende är lite mer komplicerat eller inte är ett rent rutinuppdrag. Oak Juristbyrå kan avgöra om det är en specialist eller generalist som är bäst för dig.
    • Med Oak Juristbyrå får du snabbt svar och rätt kompetens inom familjerätt och bolagsrätt, till ett korrekt pris.

    Vanliga frågor

    Vi är din hängivna juristbyrå i Falun. Vi erbjuder familjejurister och affärsjurister med möjlighet att bistå dig med kort varsel. Fyll i formuläret så blir du uppringd av en av våra jurister och kan därefter bestämma dig för om du vill anlita oss eller inte.

    Du blir som regel kontaktad redan inom ett dygn på vardagar.

    Det brukar kosta mellan 1500 och 3000 kronor i timmen att anlita en advokat eller annan jurist i Falun. Priset varierar dock och beror bland annat på kompetens, typ av ärende och hur länge det varar. Det är inte heller säkert att du behöver använda en hel timme.

    Vi har bred kompetens inom familjerätt och affärsrätt. Men vi kan via vårt breda nätverk även förmedlar jurister som specialiserat sig på brottmål, avtalsrätt, immaterialrätt, skadestånd, fastighetsrätt med mera.