Jurist PITEÅ

Din jurist i Piteå

Oak Juristbyrå är din jurist med expertis inom familjejuridik och affärsjuridik i Piteå. Fyll i formuläret så kontaktar vi dig inom ett dygn på vardagar.


    Så går det till

    1. Börja med att fylla i ditt namn och dina kontaktuppgifter i formuläret. Här anger du också kortfattat vad det är du behöver hjälp med.
    2. En av våra jurister hör av sig inom 24 timmar på vardagar, lyssnar på vad du behöver hjälp med och föreslår vad vi kan göra.
    3. Du får reda på vad det kommer att kosta och därefter bestämmer du dig för om du vill anlita oss.

    Framstående juristbyråer och advokatbyråer i Piteå

    Här hittar du några av de främsta advokatfirmorna och juristerna i Piteå:

    Inriktning: Familjejurist & affärsjurist

    Adress: Vi arbetar både fysiskt och digitalt över hela Sverige, även i Piteå. Kontakta oss för att boka möte idag.

    Inriktning: Advokater med bred kompetens, fullservicebyrå

    Adress:

    Hamnplan 5 C

    941 61 Piteå

    Inriktning: Familjejurist med nationell täckning

    Adress:

    Sundsgatan 2

    941 31 Piteå

    Listan är inte uttömmande då det kan finnas specialiserade advokater och jurister som har digitala tjänster online som finns tillgängliga i Piteå. Använd formuläret så hjälper vi dig att få kontakt med en juristbyrå som matchar dina behov.

    Vad behöver du – en jurist, specialiserad advokat eller familjejurist?

    Oak Juristbyrå arbetar med familjejuridik och affärsjuridik. En familjejurist kan exempelvis lösa sådant som har med giftermål, skilsmässa, dödsfall eller annat som har med familj och relationer att göra. familjerätt helt enkelt. Som familjeadvokat i Piteå kan vi till exempel hjälpa till med bodelning i samband med äktenskapsskillnad eller dödsfall. Vid behov kan vi hjälpa dig att ansöka om en bodelningsförrättare eller boutredningsman. Vi är också hjälpsamma i frågor som rör bouppteckning, arv, testamente, äktenskapsförord och liknande. Eller om det uppstår tvist, exempelvis vårdnadstvist.

    För ärenden som rör företag, företagande och bolagsrätt är det oftast en affärsjurist som är rätt val. En bolagsjurist bistår bland annat med sin expertis inför och under generationsskifte i familjeföretag, eller vid en företagsöverlåtelse, due diligence eller omstrukturering. Likaså är en företagsjurist duktig på avtal av olika slag. Till exempel aktieägaravtal, kompanjonsavtal och samarbetsavtal.

    Saker du kan tänka på innan du anlitar en advokat i Piteå

    • Ta reda om någon av dina försäkringar ger dig möjlighet till ersättning för juridisk rådgivning och hjälp. Villkoren brukar vara strikta men det lönar sig att höra med försäkringsbolaget. Ibland kan det gå att få ersättning från en hemförsäkring, fordonsförsäkring, olycksfallsförsäkring eller företagsförsäkring.
    • Ska du anlita en generalist eller specialist? En generalist må vara billigare per timme men en specialist är bättre inom sin nisch. För vissa typer av ärenden lönar det sig att anlita en specialiserad advokat direkt.
    • Oak Juristbyrå ger dig skräddarsydd hjälp när du är i behov an en familjejurist eller affärsjurist i Piteå.

    Vanliga frågor

    Vi har jurister som är redo att hjälpa dig med frågor som rör familjejuridik och affärsjuridik. Du anmäler dig via formuläret för att bli uppringd av en av våra medarbetare inom 24 timmar på vardagar.

    I de flesta fall blir du kontaktad redan inom ett dygn på vardagar.

    De flesta advokater och jurister har en timtaxa på 1500 till 3000 kronor. Priset beror bland annat på ditt uppdrags längd, vad du behöver hjälp med och huruvida ärendet kräver spetskompetens eller inte.

    Vi erbjuder jurister som specialiserat sig på familjerätt och bolagsrätt. Men vi hjälper dig gärna också genom vårt breda kontaktnät om du behöver en jurist med expertis inom brottmål, skadestånd, immaterialrätt, skatterätt eller fastighetsrätt.