Jurist YSTAD

Vi är din jurist i Ystad

Behöver du anlita en advokat eller jurist? Oak Juristbyrå har duktiga affärsjurister och familjejurister som står redo att hjälpa dig i Ystad. Använd formuläret nedan så återkommer vi inom 24 timmar på vardagar.


    Så får du kontakt med jurist i Ystad

    1. Börja med att fylla i formuläret här intill. Du behöver bara ange dina kontaktuppgifter och berätta kortfattat om ditt ärende. Inga detaljer behövs utan i stora drag räcker.
    2. Oak Juristbyrå svarar snabbt – inom 24 timmar på vardagar har du kontakt med en passande jurist.
    3. Vid den första kontakten får du reda på vad uppdraget kommer att kosta och kan då ta ställning till om du vill anlita oss eller inte.

    Juristbyråer och advokatbyråer i Ystad – lista

    Här har vi samlat några av Ystads främsta advokatbyråer och juristbyråer. Listan är inte helt uttömmande då det kan finnas specialiserade advokater och jurister som har digitala tjänster också.

    Inriktning: Familjejurist och affärsjurist

    Adress: Vi arbetar både fysiskt och digitalt över hela Sverige, även i Ystad. Kontakta oss för att boka möte idag.

    Inriktning: Advokatfirma med bred serviceinriktning, fullservice

    Adress:

    Hamngatan 10

    271 43 Ystad

    Inriktning: Juristfirma med brett serviceutbud, fullservicebyrå

    Adress:

    Ruuthsbovägen 8

    271 91 Ystad

    Inriktning: Familjejurist

    Adress:

    Teppgränd 2B

    271 34 Ystad

    Inriktning: Advokater med brett serviceutbud, full service

    Adress:

    Stora Östergatan 18

    271 34 Ystad

    Inriktning: Advokatfirma med brett tjänsteutbud, fullservice

    Adress:

    Hamngatan 12A

    271 43 Ystad

    Inriktning: Advokater med brett utbud av tjänster (generalister), fullservicebyrå

    Adress:

    Larmgatan 7

    273 30 Tomelilla

    Inriktning: Familjerätt, kedja med nationell täckning

    Adress:

    Hamngatan 15 B

    271 43 Ystad

    Ska du anlita en jurist som är generalist, familjejurist eller specialiserad advokat?

    Utbudet av duktiga jurister och advokater är stort i Ystad. Hur vet man vilken typ av jurist som är bäst? Vi på Oak Juristbyrå vet. När du kontaktar oss matchar vi ihop din anmälan med den av våra jurister som har rätt kunskap och erfarenhet för ditt ärende. Ibland är det en familjejurist, ibland en generalist och andra gånger krävs en specialiserad advokat.

    När ditt ärende rör juridiska frågor kring familj, relationer eller dödsfall är det ofta en familjeadvokat som är rätt typ av jurist. De hjälper med ärenden i samband med giftermål och skilsmässa såsom exempelvis äktenskapsförord, äktenskapsskillnad, vårdnadstvist och bodelning (bodelningsförrättare). Vid dödsfall hjälper de till med boutredningsman inför bouppteckningen och de kan även hantera frågor som rör arv och testamente. 

    För frågor som rör bolagsrätt så som exempelvis generationsskifte, företagsöverlåtelse, omstrukturering och due diligence är det en affärsjurist eller bolagsjurist som behövs. En företagsjurist, som de också kallas, kan även utforma aktieägaravtal, samarbetsavtal, kompanjonsavtal, samt andra avtal och övrigt som har med bolagsjuridik att göra.

    Tre saker att tänka på inför din kontakt med en jurist eller advokat i Ystad

    • Har du en försäkring? I vissa fall kan en hemförsäkring, företagsförsäkring, olycksfallsförsäkring eller fordonsförsäkring ge rätt till juridisk rådgivning hos en advokat. Hör efter med ditt försäkringsbolag vad som gäller.
    • Behöver du anlita en specialist eller räcker en generalist? För rutinärenden räcker ofta en generalist. De är duktiga men oftast billigare än en specialist. Är ditt ärende lite mer invecklat eller nischat så kan det löna sig att ta hjälp av en specialiserad advokat direkt.
    • Använd Oak Juristbyrå för att snabbt få hjälp av en jurist med rätt kompetens.

    Vanliga frågor

    Vi hjälper dig med alla ärenden som har med familjejuridik och affärsjuridik att göra.

    Vi är snabba med att hantera ditt ärende. I de flesta fall blir du kontaktad av en advokat eller jurist redan inom ett dygn (på vardagar).

    Det varierar beroende på vad du behöver hjälp med, vilken typ av kompetens som krävs av juristen och hur länge uppdraget pågår. Som en riktlinje kan vi säga att det oftast kostar mellan 1500 och 3000 kronor per timme. I ovanliga och mycket specialiserade fall kan det kosta upp till 6000 kronor. Du får givetvis alltid reda på priset innan du eventuellt tackar ja.

    Vi tar på oss de flesta typer av juristuppdrag. Vår expertis är inom familjejuridik och affärsjuridik. Vi kan dock även förmedla uppdrag som rör skadestånd, fastighetsrätt, brottmål, skatterätt och mycket mer.