Jurist SKÖVDE

Vi är din jurist i Skövde

Behöver du anlita en jurist, familjejurist eller advokat i Skövde eller Skara? Oak Juristbyrå finns här för dig! Fyll i formuläret så blir du kontaktad av en av våra medarbetare inom ett dygn på vardagar.


    Så lätt får du kontakt med en duktig jurist i Skövde

    1. Använd formuläret här intill. Du behöver bara ange dina kontaktuppgifter och gärna berätta lite kortfattat om vad ditt ärende gäller.
    2. Oak Juristbyrå tar kontakt med dig inom 24 timmar på vardagar.
    3. Det är först efter den första kontakten med en jurist som du bestämmer dig för om du vill anlita oss eller inte. Din anmälan är inte bindande.

    Lista med framstående juristbyråer och advokatbyråer i Skövde och Skara

    Här nedan har vi samlat några av de bästa juristbyråerna och advokatbyråerna i Skövde och Skara. Listan är inte nödvändigtvis uttömmande. Använd formuläret om du vill ha kontakt med en duktig jurist direkt.

    Inriktning: Familjejurist & affärsjurist

    Adress: Vi arbetar både fysiskt och digitalt över hela Sverige, även i Sköve och Skara. Kontakta oss för att boka möte idag.

    Inriktning: Affärsjurist

    Adress:

    Skolgatan 22

    541 24 Skövde

    Inriktning: Advokat med full serviceinriktning (generalist)

    Adress:

    Rådhusgatan 13

    541 30 Skövde

    Inriktning: Familjejurist (nationell kedja)

    Adress:

    Storgatan 17

    541 30 Skövde

    Om du behöver juridisk hjälp av en advokat i Skövde eller Skara kan det finnas fler juristbyråer som är tillgängliga. Vissa erbjuder tjänster främst digitalt och så finns det byråer med särskild specialisering. Använd formuläret och låt oss hitta den advokatbyrå som är bäst lämpad för ditt uppdrag.

    Anlita en familjejurist, allmän jurist eller advokat med specialisering i Skövde?

    Många som behöver en jurist är ute efter en familjejurist. De är bland annat behjälpliga vid ärenden som rör skilsmässa, samboseparation och dödsfall. De hjälper till med bodelning och bouppteckning och kan förse dig med en bodelningsförrättare eller boutredningsman. En familjeadvokat kan även ordna med äktenskapsskillnad, äktenskapsförord och bistå vid vårdnadstvist.

    Är du företagare eller har ett ärende som kräver kompetens inom bolagsrätt har du nytta av en affärsjurist, även kallad bolagsjurist eller företagsjurist. En sådan kan hjälpa dig med avtal så som aktieägaravtal och kompanjonsavtal. De har även kunskap om due diligence, företagsöverlåtelser och generationsskifte – och mycket mer. 

    Vad ska man tänka på när man anlitar en advokat i Skövde? Tre saker:

    • Ta reda på om du kan få ersättning för juridisk hjälp eller juridisk rådgivning via din försäkring. Hemförsäkringar, bilförsäkringar, företagsförsäkringar och olycksfallsförsäkringar brukar innehålla klausuler för detta. Ring ditt försäkringbolag och fråga!
    • Ska du anlita en generalist eller specialist? Priset är (oftast) högre per timme för specialister. Är ditt ärende av generell karaktär kan det bli billigast med en generalist. Men har du ett mer specifikt ärende kan det bli både billigare och bättre i slutändan att anlita en advokat med specialisering.
    • Ta hjälp av Oak Juristbyrå för att få kontakt med en duktig jurist snabbt.

    Vanliga frågor

    Vi har kunniga jurister inom familjerätt och affärsrätt. När du kontaktar oss får du svar snabbt. Inom ett dygn har du ett erbjudande som du kan ta ställning till.

    I de allra flesta fall får du kontakt med en advokat eller jurist inom loppet av 24 timmar på vardagar.

    Priset varierar med kompetens, inriktning, typ av ärende och hur lång tid uppdraget pågår. Som riktlinje kan vi säga att de flesta jurister i Skövde kostar mellan 1500 och 3000 kronor per timme, i undantagsfall upp till 6000 kronor i timmen.

    Vi har jurister med kompetens inom familjerätt och bolagsrätt. Men vi kan även hjälpa till att förmedla tjänster som rör brottmål, skadestånd, fastighetsrätt och mycket mer.