Jurist HALMSTAD

Vi är din jurist i Halmstad

Oak Juristbyrå är din familjejurist och affärsjurist i Halmstad. Fyll i dina uppgifter i formuläret så blir du kontaktad av en av våra medarbetare – inom ett dygn på vardagar!


    Så hittar du en jurist i Halmstad

    1. Ange dina kontaktuppgifter samt lite kort om varför du behöver juridisk hjälp. Du behöver inte avslöja några detaljer.
    2. Vi kontaktar dig inom 24 timmar på vardagar.
    3. Efter första kontakten med oss bestämmer du om du vill anlita oss eller inte. Din anmälan är inte bindande.

    Juristbyråer och advokatbyråer i Halmstad

    Vi samlar här några av Halmstads främsta advokater och jurister. Vänligen observera att listan inte nödvändigtvis är uttömmande. Använd kontaktformuläret för att hitta en jurist direkt.

    Inriktning: Familjejurist & affärsjurist

    Adress: Vi arbetar både fysiskt och digitalt över hela Sverige, även i Halmstad. Kontakta oss för att boka möte idag.

    Inriktning: Advokatbyrå med generell inriktning, fullservicebyrå

    Adress:

    Kungsgatan 7

    302 45 Halmstad

    Inriktning: Advokatbyrå (generalist, full service)

    Adress:

    Klammerdammsgatan 8

    302 42 Halmstad

    Inriktning: Advokatfirma (generalister, fullservice)

    Adress:

    Köpmansgatan 23

    302 42 Halmstad

    Inriktning: Advokatbyrå (generalistbyrå, full service)

    Adress:

    Strandgatan 1 & 3

    302 45 Halmstad

    Inriktning: Familjejurist, nationell juristbyrå

    Adress Axel Olsons gata:

    Axel Olsons gata 6

    302 27 Halmstad

    Adress Hamngatan:

    Hamngatan 17

    302 43 Halmstad

    Utöver de advokatbyråer och juristbyråer som vi listar här ovan finns även enskilda advokater och jurister med specialinriktning samt sådana som främst arbetar digitalt. Fyll i formuläret så hjälper vi dig att få den juridiska rådgivning du letar efter.

    Familjejurist, advokat eller jurist? Vad behöver du?

    Det finns ett stort utbud av jurister i Halmstad – hur vet man vilken som är bäst? Det måste du avgöra, men vi på Oak Juristbyrå är övertygade om att vi har vad du behöver.

    Vi har jurister med specialisering på familjejuridik. Ifall ditt ärende rör äktenskap, skilsmässa, dödsfall eller andra familjeangelägenheter är de lämpade att hjälpa dig. Några exempel är skilsmässa (äktenskapsskillnad), äktenskapsförord och bodelning. De är även behjälpliga om du behöver en boutredningsman, bodelningsförrättare eller hjälp med bouppteckning.

    Behöver du anlita en affärsjurist i Halmstad kan vi även där vara behjälpliga. En bolagsjurist eller företagsjurist som det också heter kan allt om bolagsrätt, företagsöverlåtelser, generationsskifte, due diligence, aktieägaravtal och kompanjonsavtal.

    Tre saker du bör tänka på när du anlitar en advokatbyrå i Halmstad

    • Hör med ditt försäkringsbolag om juridisk hjälp ingår i din försäkring. Det kan finnas täckning genom bland annat din hemförsäkring, bilförsäkring, olycksfallsförsäkring eller företagsförsäkring, beroende på vad ärendet gäller.
    • Tänk igenom om du behöver en generalist eller specialist. Generalister kan vara billigare för mer ”vardagliga” ärenden och rutinuppdrag. Kräver uppdraget spetskompetens kan det löna sig att anlita en specialiserad advokat i Halmstad. Vi hjälper dig gärna att hitta rätt.
    • Kontakta Oak Juristbyrå för att få ett skräddarsytt erbjudande, personlig service och snabb respons.

    Vanliga frågor

    När du behöver juristtjänster inom familjerätt eller bolagsrätt kan du få kontakt med en av våra duktiga medarbetare redan inom 24 timmar på vardagar. Vi har konkurrenskraftiga priser samt personlig och snabb service.

    I de allra flesta fall tar det inte mer än ett dygn (på vardagar) förrän du blir kontaktad av en kompetent advokat eller jurist som kan hjälpa dig med ditt ärende i Halmstad.

    Arvodet för en jurist varierar ganska mycket – ofta från runt 1500 kronor till 3000 kronor, men i vissa fall upp till 6000 kronor per timme. Det är dock inte alltid du behöver betala för en hel timme. Vad det kostar att anlita en jurist beror bland annat på uppdragets längd, vilka krav på spetskompetens som finns och vilken typ av advokat du behöver.

    De jurister och advokater som vi har är specialister på familjerätt och affärsjuridik. Men behöver du rättslig hjälp med exempelvis immaterialrätt, skadestånd, fastighetsrätt, brottmål, skatterätt och avtalsrätt kan vi hitta en jurist som passar ur vårt kontaktnät.