Jurist Kristianstad

Din jurist i Kristianstad

Oak Juristbyrå hjälper dig att snabbt få hjälp av en duktig familjejurist eller affärsjurist i Kristianstad. Berätta kortfattat i formuläret vad ditt ärende gäller så får du svar redan inom ett dygn på vardagar.


    Så lätt hittar du en bra jurist i Kristianstad

    1. Fyll i dina kontaktuppgifter i formuläret. Ange kortfattat vad ditt ärende gäller (du behöver inte gå in på detaljer).
    2. Vi återkommer till dig inom 24 timmar på vardagar.
    3. Den jurist som kontaktar dig berättar vad vi kan göra och vad det skulle kosta. Du tar därefter ställning till om du vill anlita oss.

    Juristbyråer och advokatbyråer i Kristianstad – lista

    Låt oss presentera några av de juristbyråer och advokatbyråer som finns i Kristianstad. Tänk dock på att det kan finnas fler jurister.

    Inriktning: Advokatfirma med brett tjänsteutbud, fullservicebyrå

    Adress: Vi arbetar både fysiskt och digitalt över hela Sverige, även i Kristianstad. Kontakta oss för att boka möte idag.

    Inriktning: Advokatfirma med brett tjänsteutbud, fullservicebyrå

    Adress:

    Östra Storgatan 44

    291 31 Kristianstad

    Inriktning: Advokater med bred inriktning, full service

    Adress:

    Fundationsvägen 17

    291 50 Kristianstad

    Inriktning: Advokatbyrå med generalister / fullservice

    Adress:

    Östra Boulevarden 30

    291 31 Kristianstad

    Inriktning: Advokat med bred inriktning, fullservicebyrå

    Adress:

    Österlånggatan 15

    291 33 Kristianstad

    Inriktning: Advokat med generell inriktning, full service

    Adress:

    Västra Storgatan 27

    291 31 Kristianstad

    Inriktning: Advokater med brett tjänsteutbud, fullservice

    Adress:

    Västra Boulevarden 41

    291 31 Kristianstad

    Inriktning: Familjejurist, kedja med nationell täckning

    Adress:

    Fäladsgatan 4B

    291 59 Kristianstad

    Utöver de advokatbyråer och juristbyråer i listan ovan finns även andra advokater och jurister med specialkompetens samt de som fokuserar på juridisk rådgivning och annan juridisk hjälp digitalt. Kontakta oss med formuläret så hjälper vi dig att hitta rätt!

    Anlita en familjejurist, advokat eller jurist med bred inriktning i Kristianstad?

    Vi hjälper dig att få kontakt med en jurist som har rätt kompetens för ditt ärende.

    Många av våra ärenden rör familjerätt. Våra familjejurister bistår exempelvis i frågor som rör äktenskap, skilsmässa och dödsfall. Bland äktenskapsfrågorna hittar vi bland annat äktenskapsförord, bodelning, äktenskapsskillnad och frågor kring vårdnadstvist. I samband med dödsfall bistår dessa jurister med bouppteckning, bodelning och annat som rör arv. De kan hjälpa till med en bodelningsförrättare eller boutredningsman.

    En affärsjurist kan assistera med i princip allt som har med bolagsrätt att göra. De går ibland under beteckningen bolagsjurist eller företagsjurist. Vill du ha hjälp med aktieägaravtal, kompanjonsavtal eller andra typer av avtal som har med företagande att göra är det en advokat med specialitet inom bolagsjuridik som är bäst lämpad. En sådan kan även vara till nytta i samband med generationsskifte, en företagsöverlåtelse, due diligence, omstrukturering och liknande ärenden.

    Tre saker att tänka på när du anlitar en advokat i Kristianstad

    • Har du försäkring? Ofta går det att få ersättning för kostnader för advokat eller jurist genom hemförsäkringen, olycksfallsförsäkringen, fordonsförsäkringen eller företagsförsäkringen om du har en sådan. Det beror dock på vad ärendet gäller. Fråga ditt försäkringsbolag!
    • Ska du anlita en specialist eller generalist? Specialister är ofta dyrare per timme men om ditt ärende är smalt eller kräver specialkunskaper kan det ändå löna sig.
    • Använd Oak Juristbyrå i Kristianstad för att få skräddarsydd hjälp av en jurist med spetskompetens.

    Vanliga frågor

    Vi arbetar med alla typer av ärenden inom familjerätt och bolagsrätt.

    Det varierar men vanligtvis är timtaxan mellan 1500 och 3000 kronor, upp till 6000 kronor i vissa fall. Vad det kostar beror främst på vad du har för ärende, eventuella krav på specialkompetens och uppdragets längd.

    Oftast kan du förvänta dig svar redan inom loppet av ett dygn om det är vardag.

    Många ärenden är lämpade för en familjejurist eller affärsjurist och den kompetensen har vi in house. Men vi kan även förmedla andra typer av tjänster. Behöver du en skattejurist, fastighetsjurist, avtalsjurist eller hjälp med brottmål, skadestånd eller immaterialrätt? Oavsett ärende kan du räkna med att vi kan hjälpa dig att hitta rätt.